logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation.
banner
About      Faq       Contact     Shop
title image

The Chefs

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο.Στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή, ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική.Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά.Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας.Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και ]oel Robuchon.Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Επί τέσσερις χρονιές- 1997, 2007, 2009, 2010- του απονέμεται ο τίτλος «Σεφ της Χρονιάς». Το 2010 ιδρύει το Πbox, το οποίο αποσπά σημαντικά βραβεία, ενώ το αγκαλιάζει το αθηναϊκό κοινό. Στο Πbox Cookery, δημιουργεί μία σειρά μαθημάτων μαγειρικής, με μεγάλη λίστα αναμονής. Το 2013, αναλαμβάνει Executive Chef της Different & Different.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1959, έρχεται στην Αθήνα για να σπουδάσει όπου ανακαλύπτει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής από την οποία μαγεύεται. Αποφασίζει να της αφοσιωθεί και ταξιδεύει στην Γαλλία για να διευρύνει τις γνώσεις και την εμπειρία του. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, από το ξεκίνημά του ακόμα το 1979, διαμορφώνει τις γευστικές πεποιθήσεις της ελληνικής γαστρονομικής συνείδησης και η προσωπική του σφραγίδα ορίζει την σύγχρονη αντίληψη για την θέση των γλυκών στα νέα ελληνικά γαστρονομικά ήθη. Οι δημιουργικές του ανησυχίες τον έχουν οδηγήσει σε ένα προσωπικό μονοπάτι, μέσα στο οποίο συνδυάζει μοναδικά τεχνοτροπίες και υλικά από όλο τον κόσμο. Φροντίζει να ενημερώνεται συνεχώς για τις παγκόσμιες τάσεις της ζαχαροπλαστικής και της γαστρονομίας ταξιδεύοντας, μελετώντας και εξερευνώντας αδιάλειπτα νέες τεχνικές, ιδέες και πρώτες ύλες, διατηρώντας ωστόσο μια ξεχωριστή θέση για τις επιρροές των παραδόσεων από την ελληνική γη.

Οι επαγγελματικές του δραστηριότητες σήμερα περιλαμβάνουν:

-Tις Sweet Alchemy Boutiques, όπου μοναδικές φρέσκιες δημιουργίες, πρώτες ύλες, απαραίτητα εργαλεία ζαχαροπλαστικής και υλικά διακόσμησης φιλοξενούνται και αναδεικνύονται σε ένα περιβάλλον εμπνευσμένης αρχιτεκτονικής και μινιμαλιστικής αισθητικής προσέγγισης.

-Mακρά, επιτυχημένη τηλεοπτική παρουσία με την εκπομπή “Γλυκές Αλχημείες”, η οποία αιχμαλώτισε αμέσως το τηλεοπτικό κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που προβάλεται από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ.

-Το περιοδικό «Γλυκές Αλχημείες» το οποίο επιμελείται ως Executive Chef Patissier – Food Stylist, επικεφαλής της συντακτικής και δημιουργικής ομάδας.

-Σεμινάρια τα οποία οργανώνει σε έναν σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο και κατάλληλα οργανωμένο ιδανικό για να φιλοξενήσει τους νέους επίδοξους ερασιτέχνες chef patissiers.

-Τα εννέα βιβλία ζαχαροπλαστικής τα οποία έχει εκδώσει μέχρι σήμερα που έγιναν όλα best sellers από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους.

-Τη συχνή παρουσία του στο εξωτερικό εκπροσωπώντας με διακρίσεις τα ελληνικά χρώματα.

-Συμμετοχές και διακρίσεις σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, συνδυάζοντας την τέχνη της ζαχαροπλαστικής με τις εικαστικές τέχνες καθώς και συνεργασίες με διακεκριμένους chefs του εξωτερικού.

-Συμμετοχές σε ενέργειες και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, κυρίως αυτές που αφορούν σε παιδιά και νέους.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Κώστας Αθανασίου είναι ο Executive Chef του Hilton Αθηνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και διαθέτει 20ετη εμπειρία στην κουζίνα ξενοδοχείων 5 αστέρων, μεταξύ των οποίων το Hyatt Regency Hotel στη Θεσσαλονίκη, το Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα και το Club Hotel Casino στο Λουτράκι. Έχει παρακολουθήσει σημαντικά σεμινάρια από τη σχολή Ecole Ritz Escoffier και την ομάδα του Alain Ducasse. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.