Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο.Στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή, ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική.Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά.Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας.Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και ]oel Robuchon.Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Επί τέσσερις χρονιές- 1997, 2007, 2009, 2010- του απονέμεται ο τίτλος «Σεφ της Χρονιάς». Το 2010 ιδρύει το Πbox, το οποίο αποσπά σημαντικά βραβεία, ενώ το αγκαλιάζει το αθηναϊκό κοινό. Στο Πbox Cookery, δημιουργεί μία σειρά μαθημάτων μαγειρικής, με μεγάλη λίστα αναμονής. Το 2013, αναλαμβάνει Executive Chef της Different & Different.